به گزارش روابط عمومی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران: یک نشست خبری با موضوع صادرات مرغ در سالن کنفرانس اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران برگزار شد. در این نشست، مدیرعامل و تعدادی از اعضای هیئت مدیره اتحادیه سراسری و مقامات و کارشناسان صنعت مرغداری و نیز خبرنگاران رسانههای مختلف حضور داشتند. هدف اصلی این نشست، بررسی وضعیت صادرات مرغ و تشریح برنامههای آتی برای توسعه این بخش بود..
افزایش ۴۰ درصدی جوجه ریزی در ۲ ماهه اول امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل
ابراهیمی افزود: در دوماه ابتدایی سال قبل حدود ۲۰۸ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت گرفت و امسال این مقدار به ۱۳۶ میلیون و ۵۰۰ هزار قطعه رسیده است. به این ترتیب در مجموع به طور میانگین رشدی حدود ۴۰ درصد در میزان جوجه ریزی در فروردین و اردیبهشت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل رقم خورده است.
وی خاطر نشان کرد: در حقیقت تلاش واقعی را پرورش دهندگان سراسر کشور انجام داده اند و ظرف ۴-۵ ماه از یک وارد کننده مرغ به صادر کننده تبدیل شدیم.
روند کاهشی قیمت مرغ زنده و باز کردن راه های صادراتی
ابراهیمی خاطر نشان کرد: نکته قابل تامل اینکه قیمت مرغ از ۵۷۵۰۰ تومان، امسال به حدود ۵۶ هزار تومان رسیده است و علیرغم همه مسائل می بینیم نه تنها قیمت نسبت به سال قبل افزایش نداشته بلکه روندی کاهشی را نیز طی کرده است.
وی افزود: با این وجود هدف ما این است که اجازه ندهیم قیمت مرغ زنده به نحوی کاهش یابد که واحدهای مرغداری وارد ضرر شوند در نتیجه با این هدف به فرایند صادرات وارد شدیم و موضوع صادرات را در دستور کار قرار دادیم.
این مقام صنفی در خصوص ظرفیت تولید نیز اظهار داشت: ماهیانه به طور میانگین ۱۳۰ تا ۱۴۰ میلیون قطعه جوجه یکروزه تولید می شود که به سمت واحدهای پرورشی گسیل می شود. به این ترتیب در حال حاضر ظرفیتی که در کل کشور برای تولید گوشت مرغ فراهم است حدود ۳.۵ میلیون تن در سال است با این وجود بسته به شرایط بستر تولید نوسان دارد.
ابراهیمی در خصوص مسیر طی شده برای تبدیل شدن از واردکننده مرغ به صادر کننده گفت: در این مسیر باید یکسری موانع در ابتدا برداشته می شد چرا که پایه تولید جوجه یکروزه ضعیف شده بود و برخی مزارع پرورشی نیز حذف شده بودند در نتیجه در ابتدای سال ۱۴۰۱ یکی از مشکلات ما تامین جوجه یکروزه بود و لذا همزمان واردات مرغ و جوجه داشتیم.
وی ادامه داد: علاوه بر این مشکل جدی تری هم در تامین نهاده های داشتیم و حتی شاهد بودیم قیمت کنجاله سویا در بازار آزاد تا ۴۰ هزار تومان هم رفت. به این ترتیب با برنامه ریزی های که صورت گرفت قرار شد در ثبت سفارش نهاده های مصرفی تغییراتی اعمال شود. به خصوص اینکه به دلیل قیمتها بازارگانان تمایلی به واردات کنجاله سویا نداشتند و عمدتا ذرت، جو و دانه سویا وارد می کردند بنابراین با اندیشیدن یکسری تمهیدات این مساله را هم حل کردیم.
پرسش و پاسخ
در پایان نشست، خبرنگاران فرصت داشتند تا سوالات خود را مطرح کنند. سوالاتی درباره نقش اتحادیه در تنظیم بازار داخلی، تأثیر صادرات بر قیمتهای داخلی و برنامههای بلندمدت برای توسعه صنعت مرغداری مطرح شد که به تمامی آنها پاسخ داده شد.
نتیجهگیری
نشست خبری صادرات مرغ با ارائه اطلاعات جامع و شفاف از وضعیت فعلی و برنامههای آینده، امیدواری زیادی را در میان فعالان این حوزه ایجاد کرد. مقامات و کارشناسان با تأکید بر اهمیت همکاری بین بخشهای مختلف، ابراز امیدواری کردند که با اجرای برنامههای جدید، صادرات مرغ به یکی از بخشهای مهم و پایدار اقتصاد کشور تبدیل شود.
🟨 روابط عمومی اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران